Om oss

Våra strumpor är tillverkade på ett sådant sätt att de lägger ett tryck mot ankeln successivt i strumpans längdriktning. Resultatet är en effekt som kraftfullt ökar och hjälper blodcirkulationen.

Trots att man kunnat tillverka strumpor utan söm sedan länge, var det först på 1800-talet som det blev vanligt med strumpor utan söm. Idag är strumpfabrikanter högteknologiska företag. Under 1900-talet förvandlades damstrumporna till ett silkigt förförelseattribut. Vid början av 1900-talet var det modernt med mönstrade och broderade strumpor.

Design och utseende är än mer viktigt idag, både för Dig och för oss. Vi har modeller som är lätta och är moderiktiga.

Våra strumpor är italienskt mode när det är som bäst. Det är med andra ord, en stödstrumpa som ser ut som vilken modestrumpa som helst.

Denier

Vi är experter på fötter och strumpor, därför har till och med trådens vikt en mening. Vi mäter den i denier.

Denier avser vikten i gram av 9000 m garn. Ju högre denier-tal desto tjockare och slitstarkare strumpor, och tvärtom. Riktigt ömtåligt tunna nylonstrumpor är på 10 - 15 denier. Våra strumpor ligger inom spannet 70- 280 denier.

Lätt eller kraftigt tryck

Strumporna delas in i olika kategorier. Det är lätt tryck och kraftigt tryck. Skillnader i kategorierna uttrycks i millimeter kvicksilver, mmHG. De ligger inom spannet 11 - 22mmHG, vilket mäts vid ankeln.

- Lätt tryck är förebyggande, för Dig som inte har några problem men som i vissa situationer vill hjälpa kroppen. Du kan ha känt av lätt trötthet eller smärta i fötter och vader. Du väljer Lätt tryck om Du sitter stilla eller går och står mycket.

- Kraftigt tryck är för Dig som har fått tydliga problem som åderbråck, varaktig smärta eller är på resande fot.

Hur använder man

Våra strumpor kräver ingen speciell behandling.

Det kan vara klokt att skölja upp strumporna innan Du börjar använda dem. De blir lite mjukare och följsammare då...

Tvätta strumporna med milt tvättmedel helst varje dag och låt dropptorka. Färgade strumpor tvättas för sig.